DOBRODOŠLI !


Ime domačije Jamnik (tudi Jamnik za Krganom), po domače pr` Jamnk, izvira iz lege posestva, naselbine, selišča, stana, stanišča. Stara, delno zidana hiša iz 18. stoletja ima v lesenem delu kmečko izbo z letnico 1786 na tramu.

Poti do turistične kmetije vodita skozi vasi Zminec in Bodovlje. Pot skozi Bodovlje je malce daljša, vendar bolj položna in tako bolj primerna za kolesarje in pohodnike.

Kdor si želi svežega zraka, čiste narave, mirnega okolja brez hrupa, vrveža in odlične kulinarike -Turistična kmetija Jamnk je prava izbira. Notranji prostori dajejo občutek domačnosti, velika terasa pa ob sončnih dnevih kar vabi, da posedite na njej. Veliko travnikov okoli kmetije je primernih za tekanje otrok, žoganje, igranje z živalmi in sprehode. Okoliški gozdovi pa kar vabijo k gobarjenju ter nabiranju drugih gozdnih dobrot.


Kulinarika


 

Da od nas ne boste šli lačni, poskrbimo z okusno pripravljenimi domačimi jedmi, ki jih prilagajamo letnemu času. Hišna specialiteta so skutni štruklji, sladki ali slani. Hrano vam pripravimo po predhodnem naročilu saj se trudimo, da je hrana sveže pripravljena. Za vas, pa bomo vedno našli tudi nekaj sladkega.  Z domačimi likerji in žganji pa nazdravimo za boljši tek.

Za zaključene družbe pripravimo pogostitev, za dobro voljo pa Rudi zaigra na frajtonarico in zapojemo skupaj z gosti.

Izhodiščne poti


Ko se pri nas okrepčate, lahko pot nadaljujete do vrha hriba Polhovec 948 metrov n.v., katerega sleme se nadaljuje do Pasje ravni, ki je s 1021m n.v. najvišji vrh Polhovgrajskih Dolomitov in je s svojo lego odlično razgledno mesto.
Lahko pa krenete do bližnje kapelice sv. Bernarda (655m n.v.), od katere je krasen razgled na Škofja Loko, Kranj in okoliške hribe Lubnik, sv. Andrej, sv. Ožbolt, Osolnik.. Kapelico smo s skupnimi močmi obnovili, zdaj lahko tam tudi pozvonite na zvon želja, ali pa samo posedite in se spočijete v paviljončku.

PASJA RAVAN

KAPELICA SV. BERNARDA

HRIB POLHOVEC